Sæt sprog på Danmarkskortet – Kristín R. Vilhjálmsdóttir 

Danmarks sprogkort som den ser ud i dag 17. februar 2022 – https://www.kulturkompasset.dk/sprog-paa-danmarkskortet/

I forbindelse med Den Internationale Modersmålsdag den 21. februar 2022 har Kristín R. Vilhjálmsdóttir fra Kultukompasset organiseret en sprogindsamling i hele Danmark. Målet er at illusrtere, hvor mange sprog der er repræsenteret på danske grundskoler, ungdomsuddannelser og videregående uddannelser.

Kristín har sammen med lærerne på skolerne og deres elever allerede indsamlet 124 sprog! (status 17-02-2022).

Læs mere om projektet på Folkeskolen.dk.

Her er alle de sprog, som allerede er indsamlet og sat på Danmarkskortet:

abkhasisk, afghansk, afrikaans, albansk, amerikansk, amharisk, arabisk, armensk, assyrisk, bambara, bangla, bemba, bengali, bilan, bimba, bornholmsk, bosnisk, bulgarsk, burmesisk, burundisk, cambodiansk, congolesisk, efik, dansk, dari, engelsk, estisk, farsi, fransk, finsk, fynsk, færøsk, filippinsk, ghanesisk, græsk, grønlandsk, hebraisk, hindi, hollandsk, igbo, indonesisk, irakisk, iransk, irsk, islandsk, italiensk,  jamaicansk, japansk, jysk, kenyansk, khmer, kinesisk, kinyarwanda, kirgisisk, kirundi, koreansk, Kosovo-Albansk, kroatisk, kurdisk, kurmanji, laotisk, lettisk, libanesisk, lingala, litauisk, luganda, malajisk, malaysisk, mandarin, mandinga, makedonsk, marokkansk, nepali, norsk, oriya, pakistansk, palæstinensisk, pashto, persisk (Afghanistan), persisk (Iran), polsk, portugisisk, punjabi, rumænsk, russisk, Rwandi-rundi, serbisk, serbokroatisk, sindhi, singalesisk, slovakisk, somali, sorani, spansk, sundanesisk, svensk, syrisk, sønderjysk, swahili, tagalog, tamil, tegnsprog, telugo, thai, tigre, tigrinya, tjekkisk, tjetjensk, turkmensk, tyrkisk, tysk, twi-fante, ugandisk, ukrainsk, ungarsk,  urdu, usbekisk, vietnamesisk, wolof.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.