Mit yndlings Sprogforum-nummer

Sprogforum – Tidsskrift for sprog- og kulturpædagogik – nr. 51

Dette et mit yndlingsnummer af Sprogforum. Det er særligt for mig, fordi min første artikel på dansk blev publiceret i dette nummer. Og ikke hvilken som helst artikel. En artikel som fortæller min sproglæringshistorie! En af de mange sproglæringshistorier som bliver konstrueret og analyseret i min kommende bog “Transformative læringsrum – sprog, læring og pædagogik i samspil”.

Det nummer af Sprogforum er også særlig for mig, fordi den med sit fokus på første-, andet- og tredje sprog markerer den store skift fra etsproget til flersproget forståelse af sprog. Og ikke mindst at alle vores sprog hænger sammen, beriger hinanden og bliver brugt i forskellige situationer og kontekster som et samlet sprogligt repertoire.

I nummeret finder du en kronik om det sproglige debat i Grønland, en artikel om flere sprog i skolen, om undervisning på engelsk frem for andre sprog, om flersprogethed og om at skabe rum for læring, om poly-sprogning, om brug af modersmål ved tilegnelsen af nye sprog, om flersprogethed i limbo og om kultursyn i læreplaner.

Du kan læse hele tidsskriftet her.

2 comments

  1. Hej Elina
    Ved du om jeg må formidle hele tidsskriftet videre til mine lærerstuderende? 10 stk. i modulet “Flersprogethed i skolen”.

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.