Formidling af sprogpædagogisk praksisrettet forskning – i samarbejde med Det Nationale Center for Fremmedsprog

I sommermånederne i år arbejder jeg med at kortlægge og formidle sprogpædagogisk forskning, som er produceret af praktikere – til praktikere. Helt konkret er der tale om eksamensopgaver, som er skrevet på diverse sprogpædagogiske uddannelser i Danmark. Opgaver, som indeholder guld for en sproglærer!

Projektet er støttet af Det Nationale Center for Fremmedsprog og skriver sig ind i centrets målsætning om udvikling og styrkelse af fremmedsprogsundervisningen i Danmark. I dette projekt tager vi udgangspunkt i, at udvikling og styrkelse af fremmedsprogsundervisningen kan i høj grad sikres via vidensdeling mellem sproglærere på tværs af uddannelsesinstitutioner, uddannelsesniveauer og sprog.

Vi ved, at megen spændende fagdidaktisk viden går tabt og kommer ikke miljøerne til gode, fordi masterprojekter, BA-projekter og specialer enten ikke publiceres eller ikke bredes ud til andre end en snæver kreds. I dette projekt vil vi gerne formidle den forskning, gennemført af de studerende på forskellige uddannelsesinstitutioner, som har direkte relevans for den sprogpædagogiske praksis.

Jeg inviterer hermed de mastere, bachelorer og kandidater, som har skrevet gode opgaver om sprogpædagogik og fremmedsprogpædagogik, og som direkte kan bruges i den sprogpædagogiske praksis til at deltage i dette projekt.

Vil du være med?

Sammen vil vi lave tre overskuelige produkter:

  1. en video-teaser på et par minutter, hvor du som opgaveforfatter fortæller kort om din opgave og dens relevans for den sprogpædagogiske praksis,
  2. en video (en kort masterclass) på ca. 10 minutter om din undersøgelse og hvordan dine fund kan bruges i den sprogpædagogiske praksis,
  3. et papir med dit abstract og vigtig litteratur, eventuelt nogle arbejdspapirer, som andre lærere kan anvende i deres sprogpædagogiske praksis.

Det er stadig muligt at deltage i projektet – bare skriv en mail til mig og jeg vil hjælpe dig med alle produkterne!

Disse tre produkter vil blive publiceret på NSFF’s hjemmeside: http://ncff.dk/fremmedsprogsdidaktik/. Her kan du allerede nu se en række oplæg om sprogpædagogisk praksis – håber du kan blive inspireret til også at deltage!

Jeg vil gerne guide dig igennem hele processen, så det bliver overskueligt og ikke alt for tidskrævende. Skriv til mig på elina.maslo@gmail.com, hvis du overvejer at være med.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.