Vore sprog er vores egne, og vi må bruge dem som vi synes

Credit

I går hørte jeg en rigtig god udsendelse på P1 i programmet “Klog på sprog“. I studiet var blandt andre sprogforskere Pia Quist og Ditte Zachariassen, og der blev talt meget om den nye dialekt, som har set dagens lys i Aarhus Vest. En meget spændende udsendelse med en meget sympatisk syn på sprog.

Værten Adrian Hughes fortalte blandt andet om et nyt album, som er blvet udgivet til at fejre diversitet og forskelligheder i de unges sprogbrug. Som det stå på Turningtables hjemmeside, er PUMAPUNK det førstealbum i dansk børnekultur-historie med sange af børn og unge fra de almene boligområder. Albummet kan høres på Spotify og er ellers genial at bruge i undervisningen. For børn og unge bruger deres egne sprog som om de var deres egne!

PS: bonusinfo – 1 million mennesker i Denmark bor i almene boligområder.

One comment

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.