Gæste-lektor ved Letlands Universitet

I år deltager jeg i et europæisk udviklingsprojekt, som sigter efter kvalitet i undervisning og forskning. Jeg er glad for at kunne bidrage med den viden og de erfaringer, som jeg har erhvervet igennem de sidste 10 års ansættelse ved DPU, og især Master i dansk som andetsprog. Ved Letlands Universitet har jeg fået en række opgaver, som på en eller anden måde kommer LU til gode:

– undervisning i sprog, pædagogik, læringsteori, samt teori og metode i forskning

– forskning og formidling

– vejledning og censorarbejde.

Her to måneder inde i projektet har jeg både undervist, vejledt, skrevet, og ikke mindst formidlet. For to uger siden deltog jeg i en spændende konference, som hed 10th International Week of Professors “Internationalization and Culture” and 18th International Students’ Research Conference. Det er en uge, hvor gymnasieelever, studerende og deres undervisere fra flere europæiske lande mødes i en uge og diskuterer hinandens forskning. Jeg var især begejstret for kvaliteten af gymnasieelevernes oplæg, hvor jeg fx lærte om hvad en ”mime” er for noget. Selv stod jeg for to workshops hhv. for de studerende og for underviserne, hvor jeg inviterede deltagerne til at se samspillet mellem begreberne sprog, læring og pædagogik, og hvilke konsekvenser dette komplekse syn kan have på pædagogisk praksis. Tak til Tatjana Bicjutko for billedet fra workshoppen.

One comment

  1. Dejligt at se, at du igen er i dit rette element og får mulighed fir at dele al din viden og forskning👍👏

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.