Hvor meget ved du om dine elevers sprog? – her er inspiration til en metode

Hans-Jürgen Krumm und Eva-Maria Jenkins (2001). Kinder und ihre Sprachen – lebendige Mehrsprachigkeit. Eviva. Side 93.

Dette billede er fra en bog, som handler om børnenes flersprogethed. Bogen handler om et af de første forskningsprojekter, hvor man gik på jagt efter børnenes sprog – ud fra børnenes eget perspektiv. Forskere og lærere inviterede børn til at male deres sprog – en metode som i dag er kendt som Sprogportræt. Metoden bliver i dag både brugt til at afdække sproglige ressourcer hos børn, unge og voksne.

Master i dansk som andetsprog Lina Pape Dreier har skrevet en opgave om Sprogportrætter. På sin blog reflekterer Lina om Sprogportrættet som et vindue til kursisternes sproglige ressourcer, som kan inspirere jer til at gå på opdagelse i jeres elevers sproglige repertoire.

Linas har skrevet flere artikler om Sprogportrætter på sin hjemmeside:

Sprogportrættet: Vinduet til kursisternes sproglige ressourcer kan læsere her. Her kan du også downloade en skabelon til sprogportrættet. Prøv da at lave dit eget!

Lina har også lavet sit eget sprogportræt og viser i denne tekst, hvordan man kan kommentere et sprogportræt: http://blog.dreier.dk/kommentering-af-sprogportraet/.

Sidst og ikke mindst kan du læse om didaktiske overvejelser om læreprocessen og sprogportrætterne: http://blog.dreier.dk/sprogportraettet-didaktiske-overvejelser-om-laereprocessen/.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.