Skole i Ukraine

I efteråret 2022 har vi arbejdet med en meget stor opgave – at beskrive skole i Ukraine sådan så det bliver nemmere for de danske lærere at tage imod eleverne fra Ukraine. Jeg er glad og stolt, at der i dag ligger 5 dokumenter på Danmarks Læringsportal EMU – klar til at de fagprofessionelle kan bruge dem. Projektet har været et samarbejde mellem Københavns Professionshøjskole og Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) ved Børne- og Undervisningsministeriet.

Informationsmaterialet er udarbejdet i samarbejde med Inga Kapustian.

Den smukke design og opsætning er udviklet af Olga Golovitcher Petersen.

Klik på titlerne for at tilgå dokumenterne:

Grundskolen i Ukraine

Dagtilbud i Ukraine

Gymnasiale uddannelser i Ukraine

Erhvervsuddannelser i Ukraine

Det danske skolesystem på ukrainsk

Hvorfor disse dokumenter?

Et godt møde mellem to skolesystemer forudsætter viden og forståelse. En god undervisning kræver at læreren kender eleven og hans/hendes baggrund (med henblik på zonen for nærmeste udvikling). Et godt samarbejde kræver klare informationer og aftaler. Dette materiale om skole i Ukraine tilbyder de fagprofessionelle informationer og værktøjer, som kan medvirke til, at de nyankomne børn og unge fra Ukraine får et godt møde med det danske skolesystem.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.